4 makkelijke tips om fit te blijven tijdens je vakantie

Vakantie, heerlijk even luieren en bijkomen. Je denkt er dan vaak niet aan om ook nog je workout in te plannen, zeker niet wanneer je in een andere plaats verblijft. Gelukkig zijn er een aantal hele makkelijke manieren om toch fit te blijven tijdens je vakantie.

Tip 1: Hardlopen kan in ieder land

Hardlopen is een sport die je op iedere plaats kunt uitvoeren. Je hebt er geen speciale hulpmiddelen voor nodig, behalve je eigen lichaam en goede hardloopschoenen. Ga je naar een warm land op vakantie, probeer je training niet te plannen tussen 12:00-15.00 uur (tijdens het warmste gedeelte van de dag). Neem wat te drinken mee en zet een cap/pet op voor de warmte.

Indien je voor het eerst begint met hardlopen, begin dan met een paar minuten hardlopen afgewisseld met wandelen. Ben je meer ervaren met hardlopen, dan kun je jouw eigen schema aanhouden. Daarnaast zijn belangrijke hardloopschoenen ook een must om geen blessures op te lopen tijdens je vakantie.

Waar moet je aan denken bij een goede hardloopschoen?

  • Laat je goed informeren in een sportwinkel
  • Kies een schoen die geschikt is voor jouw gewicht en looptechniek
  • Koop geen schoen voor de kleur of enkel voor het oog
  • Loop je schoenen thuis alvast een beetje in

Tip 2: Sportief wandelen

Vind je hardlopen niet leuk of fijn, dan kun je ook sportief wandelen. Dit is wandelen op een wat versneld tempo of op een meer uitdagende ondergrond. Zijn er mooie bezienswaardigheden in de buurt van je vakantie adres? Pak dan niet de auto, maar stippel een mooie route door de natuur uit. Zo ben je sportief bezig en zie je ook nog eens de prachtige omgeving.

Tip 3: Zwemmen/Strand

Is er een zwembad of zee in de buurt? Ga dan lekker zwemmen!
Je kunt ervoor kiezen om baantjes te trekken, maar ook een balspel met kinderen in het water houdt je fit. Zo ben je bezig, zonder dat je het doorhebt. Is er geen zwembad of water op je vakantie, dan kun je ook op het strand een balspel spelen, bijvoorbeeld voetbal, volleybal of handba

Tip 4: Kies verantwoorde voeding

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om tijdens een all inclusive vakantie iedere dag uitgebreid te eten, bijvoorbeeld een vet ontbijt 's ochtends met croissants of ei met kaas en spek, een vette snack tussendoor en 's avonds een uitgebreid buffet.
Vaak ligt er ook voldoende fruit of yoghurt en kwark voor je klaar om te eten. En hoe lekker is het om in het zonnetje op je strandbedje een fris stuk ananas of watermeloen te eten in plaats van een stuk pizza? Natuurlijk moet je wel genieten op vakantie, maar probeer je gezonde voornemens niet te verliezen op een vakantie.

Wil jij starten met sporten of gebruikmaken van een voordeliger sportabonnement? Check of jouw werkgever al is aangesloten bij BedrijfsFitnessAbonnement.nl!