Waarom vette vis goed voor je is

Twee keer per week vis eten, is gezond voor je. Maar vis is toch heel erg vet? Hoe kan dat dan gezond voor je zijn?

Je bent bezig met een dieet of je wilt graag gezonden gaan eten. Dan kom je al vaak tegen dat je een of twee keer per week vis moet eten, omdat het gezond is. Maar je vraagt je af welke vissoorten dan precies gezond zijn. En hoe zit het met al dat vet?

Omega-3 vetten in vette vis

Niet alle vissoorten zijn gezond en sommige kun je beter vermijden. Maar voor een goede gezondheid, wordt wel aangeraden om een vette vis te eten. Sommige vissoorten bevatten namelijk omega-3 vetten, die je lichaam omzet in gunstige effecten.

Zo wordt de kans op hart- en vaatziekten verkleind en heeft vette vis een positief effect op de bloeddruk. Maar naast omega-3 zitten er vaak ook andere vitaminen, mineralen en eiwitten in de vette vissoort en ook die stoffen zijn onmisbaar voor jouw lichaam.

Welke vissoorten?

Maar welke vissoorten kun je dan het beste eten? Een vis wordt "vet" genoemd, wanneer er maar dan 5% vet in zit. Enkele voorbeelden hiervan zijn haring, makreel of zalm. Het Voedingscentrum geeft aan dat het niet uitmaakt of het verse vis of vis uit blik/diepvries betreft, behalve bij zalm. Er kan namelijk verschil zitten tussen verse zalm - dat vaak Atlantische zalm met veel vit is - en zalm uit blik of diepvries - die vaak minder vet is. Bekijk dus altijd het etiket als je het zeker wilt weten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?