Sportscholen dicht: hoe blijf je thuis in beweging?

De sportscholen moeten hun deuren tijdelijk weer sluiten. Zeker nu het weer koud en grauw is, wordt het heel verleidelijk om dan lekker op de bank te kruipen en vooral niet te sporten.

Maar sporten zorgt er juist in deze tijd voor dat jij lekkerder in je vel zit en even weg bent uit je thuiskantoor. Hoe kun je thuis op een makkelijke manier sporten zonder professionele apparaten?

Plan een vast tijdstip in

Een goed ritme zorgt ervoor dat je jouw sportmoment makkelijker volhoudt gedurende de week. Kies voor een vast tijdstip om jouw sportroutine uit te voeren, bijvoorbeeld in de ochtend voordat je start met werken of 's avonds na het avondeten. Door het tijdstip vast te zetten, kun je er beter rekening mee houden in je al drukke agenda.

Geen fitnessapparatuur nodig

Je hebt in huis meer mogelijkheden dan je denkt. Wat dacht je van de trap, waarmee je jouw benen en billen kunt trainen? Maar ook een stoel, bank of waterflesjes heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis en kun je eenvoudig gebruiken in een sportroutine. Ga jij liever voor een cardio oefening? Trek dan je sportkleding aan en ren een rondje door de wijk in plaats van op de loopband of ga een half uur fietsen.

Naast deze mogelijkheden is je eigen lichaamsgewicht ook een optie om te gebruiken tijdens het sporten. Ga op zoek naar "bodyweight workout" schema's en je zult zien dat er heel veel mogelijk is!

Online sportvideo's

Sporten met een maatje is veel gezelliger dan alleen. Op YouTube staan vind je heel veel workout video's waarbij je samen met de trainer oefeningen doet. Voorbeelden hiervan zijn de oefeningen van Pamela Reif of Madfit, met video's voor beginners en gevorderden. Er zijn ook veel sportscholen die hun lesprogramma online aanbieden, informeer daarvoor bij jouw eigen sportschool naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?