Sneeuw in Nederland, de kans om er heerlijk op uit te gaan!

Het is prachtig buiten, er ligt een dikke pak sneeuw, een zeldzame kans om daar gebruik van te maken! Een bijzondere tijd met leuke mogelijkheden om sportieve activiteiten in de sneeuw te doen.

In de winter kunnen we ons minder goed motiveren om naar buiten te gaan. We blijven liever warm op de bank zitten maar dit jaar kunnen we erop uit in de sneeuw! Nu hebben we de kans om op een heerlijke en bijzondere manier in beweging te blijven. In de sneeuw kunnen we verschillende activiteiten doen, denk aan heerlijk wandelen, schaatsen, slee rijden en natuurlijk langlaufen.

Langlaufen in de sneeuw, een complete workout waarmee je bijna alle spiergroepen kunt trainen.

Langlaufen is een heerlijke sport om je conditie en coördinatie te verbeteren. Een geweldige lichaamstraining waarbij je bijna alle spiergroepen van het lichaam kunt gebruiken. Zie het dus als een full-body workout waarbij je werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen, balans, kracht en coördinatie van de spieren. Je kunt met langlaufen maar liefst 700 calorieën per uur verbranden! Het is een laagdrempelige wintersport die je snel kunt leren. De belasting op de gewrichten is een stuk lager dan bij andere sporten. Daarnaast hoef je nu niet de drukke skipiste op maar kun je lekker buiten de sneeuw in.

Enkele tips voordat je de deur uitgaat

  • Neem een muts of hoofdband mee zodat je je hoofd warm kunt houden
  • Draag een paar handschoenen (niet te dik) waarmee je de stokken goed vast kunt houden.
  • Draag goede thermokleding zodat je droog blijft onder hoge inspanning
  • Langlaufen is een intensieve sport, begin daarom met een kort stukje en bouw dat langzaam op.

Ga lekker naar buiten en haal een frisse neus! Geniet van het weer zolang het nog mogelijk is en ben creatief met de activiteiten die je buiten kunt doen. Wie weet kunnen we binnenkort ook lekker schaatsen op natuurijs!

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?