Het is bijna pasen, de winkels liggen weer vol met paaseieren. Een heerlijke periode om extra tijd door te brengen met het gezin en samen eieren te zoeken. Maar… Kun je ook niet van de eieren afblijven? Als je eenmaal begint aan het eten van paaseitjes kun je er vaak niet meer vanaf blijven. Als je wilt werken aan je gezondheid zijn de paasdagen een behoorlijke uitdaging. Hoe zorg je er nu voor dat je niet doorslaat en zonder schuldgevoel toch kunt genieten? Wij geven je 5 tips om zonder schuldgevoel de paasdagen door te komen.

Tip 1: Bereid een gezonde brunch voor

Een brunch is natuurlijk een belangrijk onderdeel van Pasen. Hoe kun je nu een gezonde brunch maken?

  • Gebruik volkoren brood en crackers
  • Kies voor krentenbrood zonder spijs
  • Geef iedereen 1 eitje in plaats van een volle schaal met eieren op tafel
  • Kies voor gezond beleg

Tip 2: Ga lekker buiten wandelen

Ga een blokje om na de brunch en blijf in beweging. In het paasweekeinde zijn er overal leuke wandelroutes te vinden. Het is lente, de natuur komt weer tot leven en de kans is groot dat de zon schijnt. Een goed moment voor een heerlijke lentewandeling. Een klein paasei bevat gemiddeld zo’n 45 calorieën en om 1 paasei te verbranden moet je 10 minuten wandelen, 8 minuten fietsen of 5 minuten hardlopen.

Tip 3: Paaseieren zoeken met het hele gezin. Draai de rollen om.

Kinderen vinden het heerlijk om tijdens de Paasdagen eieren te zoeken. Maar dit kan natuurlijk ook andersom. Laat de kinderen ook eens eieren verstoppen die jij zelf moet gaan zoeken. Geef iedereen een tijdslimiet en alle eieren die nog niet zijn gevonden kunnen weer verstopt worden door de kinderen. Hierdoor blijft iedereen lekker actief bezig en kun je variëren met het zoeken naar de eieren. Verstop naast chocolade eieren ook eens een scharrelei.

Tip 4: Blijf normaal eten en maak afspraken met jezelf

Sla geen maaltijden over om meer paaseitjes te kunnen eten. Zorg ervoor dat je 3 keer per dag een hoofdmaaltijd eet en pak af en toe een (klein) tussendoortje. Maak afspraken met je zelf wat je wel en niet mag en maak hierin keuzes.

Tip 5: Geniet van het eten

Als je een paaseitje eet denk dan niet dat je slecht bezig bent maar besef dat je best wel eens mag genieten van iets lekkers. Zolang je het met mate doet en ook compenseert met bewegen kun je best wel eens een paaseitje eten.

Tot slot een aantal feitjes

Om 1 paasei te verbranden moet je

  • 10 minuten wandelen
  • 8 minuten fietsen
  • 5 minuten hardlopen