Ga de challenge aan met uw medewerkers!

Breng uw medewerkers in beweging want een gezond bedrijf begint bij u als werkgever! Het is bekend dat fitte en vitale medewerkers productiever, energieker, creatiever en minder vaak ziek zijn. Daarnaast zijn er risico’s als werknemers niet aan hun gezondheid werken. Denk aan slechte conditie, RSI, stress en burn-out klachten.

Jongeren en volwassenen zitten gemiddeld 9,3 uur per dag. Nu we allemaal thuis werken is dit cijfer alleen maar toegenomen en bewegen we zelfs nog minder. Fietsen naar het werk doen we nu bijna niet meer en wandelen met collega’s is nu ook niet altijd mogelijk. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en te blijven kijken naar mogelijkheden zodat medewerkers wel in beweging blijven.

Het aantal bedrijven dat bewegen op het werk en onder de medewerkers stimuleert, ligt niet hoger dan 14% volgens TNO Arbeid. Kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers halen dit percentage niet eens. Dat terwijl de gezondheid van uw medewerkers belangrijk is voor het succes van uw organisatie. Investeer in fitte medewerkers om het ziekteverzuimpercentage binnen uw bedrijf te verlagen.

We hebben een aantal tips op een rij gezet die u helpen om uw medewerkers in beweging te krijgen:

1. Ga gezamenlijk wandelen tijdens de lunch

Een wandeling tijdens het werk of in de pauze is goed om het hoofd even leeg te maken. Stimuleer medewerkers om even een blokje om te maken.

2. Zorg voor sportmogelijkheden op de werkvloer

Een tafeltennistafel of een voetbaltafel doet het altijd goed bij de medewerkers. Het zorgt voor binding en een competitie is natuurlijk altijd goed voor teambuilding.

3. Organiseer een toernooi met de medewerkers

De tafeltennistafel kan natuurlijk ook ingezet worden voor een leuk toernooi. Motiveer de medewerkers door zelf een toernooi te organiseren of kijk of het mogelijk is om met een lokale sportclub samen te werken.

4. Doe een challenge met uw medewerkers

Challenges zijn populair en kun je ook nog eens inzetten op social media om je bereik te vergroten. Bedenk samen met het team een leuke challenge waarbij de medewerkers een leuke prijs kunnen winnen. Bijvoorbeeld een stappen challenge waarbij degene die een week lang iedere dag 10.000 stappen zet een prijs kan winnen.

5. Sluit je aan bij BedrijfsFitnessAbonnement.nl

Bedrijfsfitness is natuurlijk een belangrijk hulpmiddel om gezondheid en beweging te stimuleren. Medewerkers kunnen met korting sporten en dus behoorlijk wat besparen in verhouding met een regulier sportabonnement.

Naast bovenstaande tips kunt u natuurlijk ook het kantoor zo inrichten dat de medewerkers wel in beweging moeten blijven. Faciliteer bijvoorbeeld dat men dynamisch kan werken, dat betekent zowel zittend, staand als bewegend werken. Dat ene overleg kan ook tijdens een wandeling en de bureau’s kunnen wellicht ook zo ingesteld worden dat men blijft staan in plaats van dat zij telkens weer in de zithouding terecht komen. Kijk wat er mogelijk is binnen uw organisatie. Gaat u de challenge aan met uw medewerkers?

Bron: https://www.sportenbewegenincijfers.nl/kernindicatoren/zitgedrag

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?