De voordelen van Yoga

Yoga is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden. Yoga is namelijk hartstikke gezond en goed voor je lichaam. 

Spieren versterken

Yoga helpt je om je spieren te versterken. De posities of houdingen die je met yoga doet, moet je soms minutenlang volhouden. Door dit vast te houden worden je spieren versterkt én worden ze flexibeler. Daarnaast helpt yoga ook met het verbeteren van je lichaamshouding. Want we zitten tegenwoordig natuurlijk veel op kantoor, in de auto of op de bank, wat slecht is voor je lichaamshouding. Met yoga ga je werken aan een betere lichaamshouding.

Het verlaagt je bloeddruk

Een hoge bloeddruk komt steeds vaker voor, maar kan met yoga weer omlaag gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan meditatie- of ontspanningsoefeningen die in sommige vormen van yoga voorkomen. Ook ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je lichaam tot rust komt. En niet alleen je lichaam, ook mentaal kan het voor meer rust zorgen.

Soorten yoga

Er zijn verschillende soorten yoga die je kunt beoefenen en iedere soort heeft weer zijn eigen oefeningen en houdingen. De populairste of meest gangbare soorten zijn Hatha Yoga, Yin Yoga en Restorative Yoga.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een van de oudste soorten yoga en daarmee ook de meest gangbare vorm. Tijdens een Hatha Yogasessie ga je aan de slag met een combinatie van lichamelijke oefeningen en beheersing van je ademhaling. Het is een geschikte les om meer flexibiliteit te ontwikkelen en even terug te keren naar jezelf.

Yin Yoga

Yin Yoga richt zich vooral op het ontspannen van de spieren. Houdingen worden soms minutenlang aangehouden, waardoor er meer aandacht is voor de gewrichten en bindweefsel. Doordat de houdingen zo lang worden aangehouden, is er veel tijd om bewust te worden van je eigen lichaam en innerlijke rust.

Restorative Yoga

Ben je op zoek naar een meer diepgaande yogasessie, dan is Restorative Yoga iets voor jou. Tijdens Restorative Yoga ligt de nadruk minder op het trainen van de spieren of flexibiliteit, maar wordt er meer gericht op ontspanning en herstel. Dat kan van toepassing zijn als je herstellende bent van een operatie, maar ook als je tijdens je drukke week graag tot rust wilt komen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?