De 32ste editie van de olympische spelen is in volle gang! Topsporters worden uitgedaagd om topprestaties te leveren. Dit jaar vinden de Olympische spelen plaats in Tokyo en gaan we natuurlijk voor het goud!

Wist je dat?

Wist je dat de 5 olympische ringen staan voor de verbondenheid van de 5 werelddelen? De ringen hebben de kleuren gekregen met de gedachte dat in iedere vlag van de wereld wel één van de kleuren terug moet komen. De ringen staan dus voor de werelddelen. Maar laten we eens op een andere manier naar de spelen kijken. Welke sporten kun je ook in de sportclub doen? 5 sporten die jou uitdagen, kun jij jouw persoonlijke topprestatie verbeteren?

Wielersport

In Nederland zijn we dol op fietsen, wielrennen, mountainbiken, bmx-racen. Deze sporten zijn de perfecte manier om af te slanken en conditie op te bouwen. In de sportclub kun je meedoen aan spinninglessen. Met indoor bikes kun je de weerstand op je eigen niveau afstellen. Ideaal om de grens op te zoeken en het uiterste uit je prestatie te halen.

Stages flight is een vernieuwde spinning les waarbij je traint met een wattagemeter over een virtueel parcours. Iedereen fiets op zijn eigen niveau en kan op verschillende manieren progressies analyseren. Train in verschillende energiezones om jouw doelen te behalen.

 

Roeien

Roeiers worden steeds populairder en dat komt omdat roeiers veelzijdige cardio-apparaten zijn. Je traint namelijk je hele lichaam. Je gebruikt bijna alle spiergroepen met één complete roeibeweging omdat je in die ene beweging meerdere handelingen uitvoert. De aanzet, de afzet, de trekfase en het terugrollen.

Met elke handeling span je een andere spiergroep aan. Je werkt aan je conditie en je bouwt spierkracht op. Je kunt zelf eenvoudig afwisselen tussen intensief training en rustig roeien. Wie van jou vrienden legt de grootste afstand af? Lukt het jouw om een topprestatie neer te zetten?

 

Hardlopen

Het is heerlijk om even te gaan hardlopen om je hoofd leeg te maken. Je kunt op de sportclub hardlopen op de loopband en afwisselen met verschillende programma’s. Ben je de belasting van het hardlopen niet gewend? Begin dan rustig aan en bouw dat langzaam op om blessures te voorkomen. Werk naar een comfortabel tempo toe. Zit je lekker in het loopritme? Probeer er dan een schepje bovenop te doen. Afwisselen tussen wandelen en hardlopen is een goede training om je lichaam te laten wennen aan de inspanning. Stel je doelen bij en daag jezelf uit!

 

Zwemmen

Zwemmen is een sport die een boost geeft aan de gezondheid. Zwemmen vermindert stress en neerslachtigheid omdat zwemmen ontspannend is. In het water voel je je lichter en dat geeft rust. De inspanning van het zwemmen geeft je meer energie dan het je kost. Wist je dat je van zwemmen zelfs slimmer wordt? Door de intensieve bewegingen verbeter je de bloedtoevoer naar de hersenen.

Zwemmen is een low impact sport die je tot op hoge leeftijd kunt doen. Ben je aan het revalideren of ben je gevoelig voor blessures? In het water is de schokbelasting minimaal waardoor zwemmen ideaal is om aan je herstel te werken.

 

Gewichtheffen

Gewichtheffen is een krachtsport waarbij je werkt aan kracht, spieropbouw, balans, coördinatie en mobiliteit. Het gewichtheffen wordt ook veel gedaan als krachttraining voor andere sporten. Het is een goede training om blessures te voorkomen. Crossfit maakt veel gebruik van bewegingen uit het gewichtheffen. Ben jij een doorzetter en hou jij van een uitdaging? Dan is gewichtheffen en crossfit absoluut een leuke sport voor jou.

 

Topsporters zijn jaren bezig met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen. Zij dagen zichzelf steeds weer uit om betere prestaties te leveren. Welke sport haalt het beste in jou naar boven? Ontdek welke sport jij het leukst vind en wie weet sta je zelf de volgende keer wel op de Olympische Spelen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?