Buiten sporten; fit blijven in de buitenlucht

Het weer wordt steeds beter en we gaan er ook weer meer op uit! Heerlijk sporten in de buitenlucht kan zowel met outdoor fitnessapparaten, als individuele sport of als groepssport. (Buiten)sporten is goed voor je gezondheid, het verbetert je weerstand, je neemt vitamine D op en je ademt schone frisse lucht in, daarnaast zorgt sporten ervoor dat je minder stress ervaart. Hoe houd je buitensport leuk en verantwoord? En welke sporten kun je allemaal buiten doen?

We hebben een aantal tips uitgewerkt zodat je weet waar je rekening mee dient te houden als je lekker buiten aan de slag gaat. Je hoeft jezelf niet meteen helemaal in het zweet te werken, in beweging blijven is het belangrijkste!

5 tips voor het sporten in de buitenlucht

 

Tip 1: Draag comfortabele sportkleding

Als je buiten gaat sporten is het belangrijk dat je sportkleding draagt die comfortabel zit en waar je makkelijk in kan bewegen. Draag zweet absorberende kleding zodat je kleding niet ontzettend zwaar wordt tijdens het trainen. Draag de juiste schoenen die passen bij de workout die je wilt gaan doen. Als je gaat hardlopen of wandelen heb je andere schoenen nodig dan wanneer je een circuittraining gaat doen.

Tip 2: Daag jezelf en je vrienden uit

Stel een doel voor ogen met milestones en beloon jezelf als je deze milestones hebt behaald. Houd bijvoorbeeld je activiteit bij met je smartwatch en daag je vrienden uit om dezelfde workout te doen. Wie kan het beste resultaat behalen?

Tip 3: Houd de zonkracht in de gaten

De zon kan zeker in de zomermaanden behoorlijk sterk zijn. Houd daarom altijd voordat je begint met sporten de zonkracht (uv-straling) in de gaten. Bescherm jezelf tegen een sterke zon en smeer jezelf in met zonnebrandcrème, drink voldoende water voor en na het sporten (0,5 liter extra per uur dat je sport) en zoek regelmatig de schaduw op.

Tip 4: Bouw de training op

Start niet direct met een grote inspanning maar bouw de training geleidelijk aan op. Het is beter voor je spieren om de inspanning rustig op te bouwen. Doe eerst een warming up om overbelasting van je spieren en daardoor blessures te voorkomen.

Tip 5: Let op het verkeer

Wanneer je buiten traint heb je natuurlijk ook te maken met het verkeer. Let goed op en blijf alert. Blijf je ervan bewust dat je deelnemer bent van het verkeer als je bijvoorbeeld de weg op rent of fietst.

De leukste buitensporten op een rij

Bij buiten sporten denk je waarschijnlijk direct aan hardlopen. Er zijn echter nog zo veel andere activiteiten die je kunt doen! We hebben de leukste buitensporten voor je op een rij gezet:

  • Wandelen / hardlopen
  • Fietsen / wielrennen / mountainbiken
  • Bootcamp
  • Skeeleren
  • Tennis / badminton
  • Outdoor fitness
  • Outdoor crossfit

Voor welke sport ga jij?

Extra begeleiding in de sportschool

Hopelijk mogen de sportscholen snel weer open zodat je ook weer bij jouw favoriete sportclub terecht kunt om aan je leefstijl te werken. De sportclubs geven verschillende mogelijkheden zoals buitensporten en online trainingen zodat je ook nu in beweging kunt blijven. Wil jij weer aan je gezondheid gaan werken maar heb je wel behoefte aan extra begeleiding?

Start zodra de clubs binnen weer opengaan meteen met resultaten behalen. Schrijf je nu in voor een bedrijfsfitnessabonnement via jouw werkgever en start direct met sporten als het weer mag!

Meer informatie

Wil je meer informatie over BedrijfsFitnessAbonnement.nl?