Het is officieel herfst en dat betekent dat de dagen korter worden en de temperaturen dalen. Het kan verleidelijk zijn om lekker binnen te blijven, maar gelukkig is de herfst ook erg mooi en is er genoeg te zien buiten! Daarnaast voel je je vaak veel frisser en fitter als je dagelijks minimaal een halfuur beweegt. Het helpt om je immuunsysteem sterk te houden zodat je minder snel ziek wordt en het zorgt voor een beter humeur. Weg met de najaarsdip!

Maak een herfstwandeling
Hoewel je bij herfst soms denkt aan koud en nat weer is het nog verrassend vaak zonnig! En wat is er mooier dan door de rode blaadjes struinen in een bos met herfstkleuren? Probeer elke week een paar momenten vrij te maken om even de natuur in te gaan. Ga bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze met collega’s een rondje lopen of ga in het weekend kastanjes en mooie bladeren zoeken met je kinderen en maak er thuis een mooie herfsttafel mee.

Pak de fiets
Neem bij voorkeur zo veel mogelijk de fiets: wanneer je naar een vriend of vriendin gaat, boodschappen gaat doen en als je geluk hebt kan je misschien zelfs op de fiets naar je werk. Lukt het je niet om te fietsen tijdens je drukke week? Plan dan een mooie tocht in het weekend. Er zijn online allerlei mooie fietsroutes te vinden!

Toch slecht weer?
Probeer dan binnenshuis aan je portie beweging te komen. Denk bijvoorbeeld aan de trap op en af lopen of doe wat oefeningen met behulp van een filmpje op YouTube of van je sportschool.

Deze blog is geschreven door Body Support. Body Support biedt persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding.

www.bodysupport.nl