7 tips om je stress te verminderen!

Voorkom stress en zorg voor een goede werk-privébalans. We kunnen allemaal wel wat anti-stress tips gebruiken.

Gebruik deze 7 tips om je stress te verminderen. Neem even de tijd voor jezelf en ga daarna weer verder met je werk of andere verantwoordelijkheden maar dan iets minder gespannen.

  1. Een to-do lijstje is super goed om je doelen na te streven maar een grote valkuil om er teveel op te zetten en het vervolgens niet af te krijgen. Niet alleen heel frustrerend maar je krijgt er juist meer stress van.
  2. Doe 1 ding tegelijkertijd en neem er ook echt de tijd voor. Mindfulness noemen ze dat, zo voorkom je dat je alles op de automatische piloot doet.
  3. Kies voor jezelf en een gezonde levensstijl. Het is niet egoïstisch om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen, je moet er namelijk nog een tijdje mee vooruit.
  4. Laat ruimte over voor onverwachte dingen. Zo raak je minder snel in de stress omdat je het niet afkrijgt. Dit zorgt voor wat ademruimte.
  5. Houd een vast ritme met slapen aan. Dus probeer iedere avond om dezelfde tijd te gaan slapen en om dezelfde tijd op te staan. Je vraag je misschien af, maar doe je dat dan in het weekend? Het is onderzocht dat je beter wat minder slaap kan pakken en op tijd opstaat, dan dat je heel je ritme verandert voor 2 dagen.\
  6. Houd een grote schoonmaak. Ruim spullen op die je toch niet meer gebruikt. Het zorgt voor meer ruimte en rust in je hoofd en je stoort je minder aan je omgeving.
  7. Ga iedere dag naar buiten. Dit zorgt niet alleen voor het verbeteren van je humeur maar ook voor een vitamine D boost dit vooral in de middaguren van 12 tot 3. Dit zorgt voor gezonde spieren en botten en een betere weerstand.

Doe ze samen met je familie, vriend(in) en/of collega. Als je gezamenlijk aan deze tips werkt heeft dit ook weer invloed op je positieve energie in jouw omgeving.

Succes en hopelijk heb je snel minder stress!